Ms Office Ms Word

Word Test Soruları ve Cevapları

Microsoft Word için hazırlanmış 50 adet test sorusu ve cevaplarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Word 2016 Test Soru ve Cevap (25 Soru)

Word Test Soru ve Cevapları (50 Soru)

1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Başlat – Programlar – Microsoft Office
b) Başlat – Ayarlar
c) Başlat – Programlar – Donatılar
d) Başlat – Ayarlar – Denetim Masası

2. Normal sayfa görünümünden sayfa düzenine geçmek için kullandığımız yol aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya – Sayfa Yapısı
b) Görünüm – Sayfa Düzeni
c) Ekle – Sayfa Düzeni
d) Görünüm – Bağlantılı Görünüm

3. Sayfanın görünüm oranını değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Dosya – Sayfa Yapısı- Yakınlaştır
b) Görünüm – Yakınlaştır
c) Düzen – Yakınlaştır
d) Biçim – Otomatik Biçim

4. Herhangi bir araç çubuğunu ekranda etkin yapıp kaldırmak için hangi yol izlenmelidir?
a) Düzen – Araç Çubukları
b) Dosya- Araç Çubukları
c) Görünüm-Araç Çubukları
d) Ekle- Araç Çubukları

5. Belgeye üst bilgi ve alt bilgi eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Görünüm – Alt Bilgi Üst Bilgi
b) Dosya – Alt Bilgi Üst Bilgi
c) Ekle – Alt Bilgi Üst Bilgi
d) Biçim – Alt Bilgi Üst Bilgi

6. Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır ?
a) Düzen – Sayfa Numarası
b) Dosya – Sayfa Numarası
c) Biçim – Sayfa Numarası
d) Ekle – Sayfa Numarası

7. Yazıyı numaralandırmak veya yazıya madde işareti eklemek için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya –Sayfa Yapısı
b) Ekle – Madde imleri ve Numaralandırma
c) Ekle – Sayfa Numaraları
d) Biçim – Madde İmleri ve Numaralandırma

8. Sayfaya kenarlık eklemek veya gölgelendirme yapmak için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Dosya –Kenarlık ve Gölgelendirme
b) Biçim – Kenarlık ve Gölgelendirme
c) Görünüm – Kenarlık ve Gölgelendirme
d) Tablo ve Kenarlıklar Araç Çubuğu

9. Bir yazıyı kopyalama yöntemini kullanarak çoğaltmanın geçerli ve en uygun kullanımı hangisidir?
a) Kes – Yapıştır
b) Kopyala – Yapıştır
c) Kes – Kopyala – Yapıştır
d) Hiçbiri

10. Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir?
a) Baskı Önizleme
b) Sayfa Yapısı
c) Sayfa Düzeni Görünümü
d) Hiçbiri

11. Belgenin kenar boşluklarını ayarlamak için kullanılan menü ve uygun seçenek hangisidir?
a) Dosya – Sayfa Yapısı – Kenar Boşlukları
b) Dosya – Sayfa Yapısı – Kâğıt
c) Dosya – Sayfa Yapısı – Düzen
d) Hiçbiri

12. 12a+b (a+b alt simge) olarak yazmak için hangi yolu kullanırız?
a) Ekle –Yazı Tipi – Alt simge
b) Biçim – Alt simge
c) Biçim –Yazı Tipi – Alt simge
d) Ekle -Alt simge

13. Ctrl+Home tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir.
a) İmleci belgenin başına getirir.
b) İmleci belgenin sonuna getirir.
c) İmleci paragraf başına getirir.
d) İmleci paragraf sonuna getirir.

14. Ctrl+End tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) İmleci belgenin başına getirir.
b) İmleci belgenin sonuna getirir.
c) İmleci paragraf başına getirir.
d) İmleci paragraf sonuna getirir.

15. Birden fazla belge ile çalışırken tüm belgeleri ekranda görebilmek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
a) Pencere menüsü kullanılmalıdır
b) Dosya menüsü kullanılmalıdır
c) Görünüm menüsü kullanılmalıdır
d) Yardım menüsü kullanılmalıdır

16. Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word ana menülerinden birisi değildir?
a) Dosya
b) Düzen
c) Ekle
d) Veri

17. Belge içerisindeki karakter, satır, kelime vb. gibi bilgileri saymayı sağlayan komut Aşağıdakilerden hangisidir?
a) Araçlar/Dil
b) Araçlar/Sözcük Sayımı
c) Biçim/sütunlar
d) Biçim/Biçem

18. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki birkaç hücreyi tek hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tablo/Sütun ekle
b) Tablo/Satır Ekle
c) Tablo/Hücreleri Birleştir
d) Tablo/Hücreleri Böl

19. Belge içerisinde yer alan bir tablodaki bir hücreyi birkaç hücre haline getirebilmeyi sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tablo/Sütun ekle
b) Tablo/Satır Ekle
c) Tablo/Hücreleri Birleştir
d) Tablo/Hücreleri Böl

20. Çalışma sayfanızın yönünü(yatay, dikey) değiştirmek için aşağıdaki hangi menü ve sekme kullanılır?
a) Dosya-sayfa yapısı-kâğıt boyutu
b) Dosya-sayfa yapısı-yönlendirme
c) Dosya-sayfa yapısı-seçenekler
d) Dosya-sayfa yapısı-kenarlar

 

Cevaplar

1 A 2 B 3 B 4 C 5 A
6 D 7 D 8 B 9 B 10 A
11 A 12 C 13 A 14 B 15 A
16 D 17 B 18 C 19 D 20 B

Word 2016 Test Soru ve Cevap (25 Soru)

Word Test Soru ve Cevapları (50 Soru)

 

Yorum

feyza yapmur için bir cevap yazın X